“Ik heb toch depressie omdat ik te weinig serotonine aanmaak?”

Herken je dat…
dat je vaak niet eens weet
waarom die depressie-symptomen ineens verschijnen?

Ineens ben je zomaar alle lust om te leven kwijt.
Ik bedoel: lijkt het vaak niet
alsof die depressies jou overkomen
zonder enige duidelijke aanleiding of oorzaak?
=

In “Vrij van depressie in 21 dagen – Help jezelf in twee stappen” staat beschreven hoe ik in korte tijd voorgoed vrij werd van depressie. Dat was in 2007.
Pas in 2013 snapte ik wat er allesbepalend was in die oplossing en waarom: ik bevrijdde me via een 100% besluit (“Nu is het genoeg geweest!”) en met een gefantaseerd “reddend beeld”.
=
Er zijn mensen met depressies die niet kunnen geloven dat dat werkt.
Dat snap ik.

“Een fantasiebeeld? Ik mis toch een stofje in mijn hersenen?” antwoorden die mensen dan vaak.
Ze zijn sceptisch.
Meestal voegen zij eraan toe, hoofdschuddend: “Zo simpel kan het toch niet zijn?”

=
=
Beelden
Van wetenschappers en farmaceutische bedrijven krijgen mensen met depressies voortdurend foto’s en filmpjes te zien van breinscans met allerlei kleurtjes erin.
Inderdaad, ook beelden, maar wel heel anders dan de mijne.

Mijn beelden verklaren niets.
Die redden.

Die ontladen.
En dat kun je meteen merken.

En zo’n ‘reddend beeld’ kun je zelf maken, precies zoals bij jou past!
=

Chronisch tekort aan serotonine?
Een oudere dame raakte bij toeval in gesprek met een vriendin over depressie. De kennis beval van harte mijn boek en aanpak aan. De dame bedankte echter beleefd; zij schreef haar hele depressie toe aan een chronisch tekort aan serotonine.

Een tekort aan één stofje?
Een van de meer dan 50 neurotransmitters?
In het verkeer tussen zo’n 80.000.000.000.000 piepkleine lichaamscellen waarin  tot 100.000 chemische processen kunnen plaatsvinden per seconde!?

“Wat had ik tegen haar kunnen zeggen?” vroeg mijn vriendin een dag later.
Ik antwoordde met een knipoog: “Zeg de volgende keer maar tegen zo’n dame: met de aanpak uit dit boek komen er zoveel prettige stofjes in uw lichaam vrij… dat u kunt lachen om dat hele serotonine-verhaaltje.”
=

Wetenschappelijk onderzoek over serotonine
Vind je het niet vreemd dat de wetenschappers, de uitvinders van de meest serotonine-heropname-remmers, zelf niet goed weten waarom hun ‘pillen’ soms wel en soms niet goed werken? *

Ze weten niet waarom er bijwerkingen zijn en willen natuurlijk graag meer geld voor nog meer onderzoek. “Steun ons en geef geld. Door onderzoek komt genezing steeds dichterbij,” luidt hun reclame op radio en tv.

Iedereen die tegenwoordig anti-depressiva slikt, maakt feitelijk deel uit van een wereldwijd goedgekeurd experiment. Tot nu toe. Maar over twintig jaar hebben we genoeg bewijzen uit de praktijk om definitief tot een andere conclusie te komen. Misschien wel een niet-chemische!?

Dus de vraag is: kun je pas van depressie afkomen als je weet welk stofje in je brein ontbreekt?
Ik ben het met één ding zeker eens: in elke depressie spelen heel wat stofjes een rol.
Zoveel is zeker.
En als ik kijk hoe ik – na meer dan 30 jaar lijden – binnen twee weken van al mijn depressie-symptomen bevrijd was, dan durf ik mijn hand in het vuur te steken voor de bewering: “Met de aanpak uit mijn boek komen er zoveel prettige en helpende stofjes in jouw lichaam vrij… dan kun je lachen!”
=


=

* https://www.ninefornews.nl/alles-wat-weten-de-behandeling-van-depressie-klopt-niet/

 

DEPRachtergrond IMGA3609 wolk herhaalt

 

Over Tura Gerards

Tura Gerards (1957) is vader van 2 kinderen en grootvader. Hij werd in 2007 ''per ongeluk'' op een verrassende manier bevrijd van alle depressie-symptomen, na ruim 32 jaar lijden en tevergeefs zoeken naar oplossingen.

6 reacties

 1. Nou mooi, maar ik moet toch iets meer getriggerd worden om überhaupt er toe aangezet te worden het boek aan te schaffen.

  Groetjes van iemand die het leven al niet zag zitten vanaf de dag dat ze geboren werd.

  • Beste Ikke,

   Dank je we voor je reactie.

   Dat snap ik. Als je je hele leven al – vanaf je geboorte – het leven niet zag zitten, dan is dit blog voor jou onvoldoende en in feite gewoon onzin.

   Ik wens dat je elders iets zult vinden dat je opnieuw grip kan geven op het leven.
   Je bent hier en nu, net als ik, en dat zal op de een of andere manier, hoe zwaar het ook is, een betekenis hebben.

   Eén ding is zeker: ergens in jou zit een bron vol power.
   Want als je het leven al niet meer ziet zitten vanaf de geboorte en je bent er nog steeds niet eigenhandig uitgestapt, dan beschik je over enorm veel kracht. Want depressief zijn is verschrikkelijk zwaar!
   Hoe hou je het uit?
   Hoe hou je het vol?

   Met hartelijke groet,
   Tura Gerards

 2. Tura hoe ben je er vanaf gekomen dan.

  • Beste Jaap, dank je wel voor je vraag. Op deze site vertel ik daar her en der over. In mijn boek “Vrij van depressie in 21 dagen” vertel ik het hele verhaal en bespreek ik uitgebreid de methode die mij bevrijdde. En wat ik nu methode noem, was iets wat me destijds ‘overkwam’; ik verzon het niet zelf. Het kwam tot me en in eerste instantie dacht ik eerder dat ik gek werd dan dat ik een bijzondere sleutel in handen kreeg. Ik werd kwaad, hoorde een luide stem die in mijn hoofd bleek te zitten en kreeg een visueel beeld – een fantasie, een korte film waarin ik zelf een rol speelde. Een vreemde gang van zaken, maar het hielp 100%.
   Met vriendelijke groet,
   Tura Gerards

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *