Over Tura Gerards

Hallo, mijn naam is Tura Gerards en ik ben geboren in Venlo in 1957.

Meer dan 30 jaar verzweeg ik dat ik depressief was.

Ik trok me meestal terug als het weer eens donker en zwaar in me werd.

Het duurde sowieso meer dan 20 jaar voordat ik in de gaten kreeg wat er met me aan de hand was. Aanvankelijk dacht ik dat ‘mijn toestand’ en problemen hoorden bij mijn karakter. En bij de keuzes die ik bewust gemaakt had rond mijn twaalfde.

Altijd heb ik geweigerd om naar een psychiater te gaan of andere professionele hulp in te schakelen. Ik vertrouwde niet veel mensen en hen al helemaal niet.

(En ik wilde ook geen medicijnen slikken. Ik dacht mezelf met wiet en hash aardig staande te houden en had niet eens door dat ik er aan verslaafd raakte. Dat spul verdoofde wel goed, maar maakte geen einde aan mijn depressies.)

Toen ik in de zomer van 2007 verlost werd van chronische depressie, verzweeg ik ook dat. Want de manier waarop die “bevrijding” plaatsvond, was zo merkwaardig dat ik bang was om alsnog voor krankzinnig te worden uitgemaakt. Ik had stemmen in mijn hoofd die me vertelden wat te doen. En beelden, flitsende filmpjes.

Pas in 2012 snapte ik volledig wat er vijf jaar eerder gebeurd was. Want die oplossing in 2007 had ik niet zelf verzonnen… die was me in alle opzichten overkomen.


BOEK

In het voorjaar van 2014 schreef ik mijn geschiedenis op. Ik onderzocht wat de belangrijkste onderdelen waren van “het reddende beeld”, die eenvoudige en snelle bevrijdingstechniek die me zo goed geholpen had. En ik begreep voor het eerst welke rol woede had, en hoe belangrijk de kracht is die daarin zit.

Om uit te sluiten dat ik misschien toch wel een beetje gek was, testte ik de methode met vier chronisch depressieve mensen. Twee van hen slaagden erin binnen 21 dagen aan hun depressieve stemmingen te ontsnappen, tot hun eigen verbazing.

In september 2014 werd het boek “Vrij van chronische depressie in 21 dagen – Help jezelf in twee stappen” uitgegeven via BraveNewBooks. In november 2014 werd het uitgeroepen tot ‘boek van de maand’ door bol.com en Singel uitgevers.

Sinds begin 2017 verkoop ik het boek ook via deze site met 5 bonussen (zoals een telefonisch gesprek van ongeveer een half uur, om jouw vragen te beantwoorden en eventueel het door jou gemaakte Reddende Beeld te vervolmaken).
=

In 2021 werd de titel van dit boek veranderd in: “Vrij van depressie in 21 dagen – Help jezelf in twee stappen”.

 

MISSIE
Dit is mijn wens: ik wil mensen weer grip laten krijgen op hun eigen gezondheid en welzijn, zonder dat medicijnen nodig zijn.

 

INTERVIEW (PODCAST VAN SANDRA BRANDT)
Een interview van november 2018

 

ANDERE GEGEVENS
Ik ben vader van 2 kinderen en geniet van 3 kleinkinderen.
Ik werkte van 2009 tot 2022 als onafhankelijk, oplossingsgericht coach in Amsterdam
(begeleiding van mensen met adhd/add, angst en depressie).
Sinds 2022 alleen nog maar actief met familieopstellingen, zowel privé (1-op-1) als voor groepen.


Meer info over mijn boek en methode “Vrij van depressie in 21 dagen”

Reacties zijn gesloten.